maandag 18 oktober 2010

lezen

David begint te lezen. Hij is nu zeven. Hij doet dat ook op zijn eigen manier. Hij associeert wat er zou kunnen staan en graaft in zijn olifantengeheugen en diept het woord op. Rijmen of letter voor letter oplezen snapt hij niet. Iedere letter ziet hij als apart woord, ziet de samenhang niet. Maar toch leest hij bijna een heel dribbel boekje uit. De logo zegt dat hij 'beeldleest'.
Gisteren (het is herfstvakantie) voor het eerst naar de bioscoop geweest. Hij vond het prachtig. Op internet lees je verhalen over autismebioscopen (minder hard geluid en licht blijft aan), maar daar heeft hij schijnbaar geen last van. Hij zat ontspannen te kijken en maakte opmerkingen waaruit bleek dat ie de film begreep. Het was een film van Ernst, Bobbie en de rest. Soepkip...Lekker vooraan hebben we gezeten, een tip van de moeder van Suzanne, zijn vriendinnetje. Suzanne is ook autistisch.
De tandemfiets is ook een succes. Hij zit voorop, ik achter. We zijn al boodschappen wezen doen en naar de kinderboerderij geweest. Hij waait lekker uit als hij op de fiets zit en lijkt nadien toegankelijker te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten